Eals - Hey man

Så sitter man här. Framför datorn och gör allt för att slippa plugga psykologi, har då prov imorgon.

Obama vann valet och jag var defenitivt för det. Det glädje mig imorse att se en svart man stå framför tusentals å tusentals amerikaner med sin familj och ha kämpat sig upp till toppen, trots motgångarna, fördomarna som han säkerligen stött på.
Tänk för att bara 40 år sedan skulle folk skrattat gott om man sa att 2008 skulle USA:s president vara svart.
Då fick ju inte ens svarta gå på de vanliga toaletterna, sitta ner på bussen eller åka taxi. Vare sig man var rik eller fattig, för allting handlade om raser då. Man delade upp folk i raser efter hudfärgen, men som min historialärare sa idag "Det finns inga raser här i världen".
För vi är alla samma ras, samma människa och de är hårfina skillnader som gör att vi kan skilja oss från varandra såsom ögonfärg, hudfärg och hårfärg men har det någon betydelse? Då kan man ju lika gärna trycka ner alla med blå ögon, just för att de har blå ögon och inget annat. Hudfärg och ögonfärg är ju egentligen ingen skillnad eller?

Sedan så handlar det inte bara för min del om att Obama är svart utan också för det han står för. Hans sätt att övertala och få folk att lyssna på honom är också otroligt, han har en sådan styrka. Fast somsagt, så var ju Hitler också. Han var en av de bästa retorikerna genom tiderna, vare sig om det han sa var bra eller dåligt.
Så Obama vi får se var du går för.

Peace out dudes

Kommentarer
Postat av: Richard. H

ja, det är debatterbart om hur hur bra han är igentligen, men det är som du sa: han är väldigt bra på att övertala människor, men bara för att han är det så betyder det också att han är bra på att bömma det som är mindre bra. Han har tex. sagt att han ska bomba pakistans gränser för att det finns terrorist grupper där, och visst, han vill ha bort folk ifrån Iran, men han vill samtidigt ha in dom i Afghanistan... så det är lustigt det där med politik... ingen är liksom riktigt vad dom ser ut att vara.

2008-11-05 @ 21:04:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0